Colofon

© Netherlands Institute of International Relations Clingendael.

All rights reserved. No part of this book may be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without the prior written permission of the copyright holders.

Over de auteurs

Jan Rood is als Senior Research Fellow verbonden aan Instituut Clingendael, waar hij zich bezighoudt met mondiale vraagstukken en met Europese integratie. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Europese Integratie in een Mondiaal Perspectief aan de Universiteit Leiden.

Frans-Paul van der Putten is Senior Research Fellow bij Instituut Clingendael. Zijn onderzoek richt zich in het bijzonder op de gevolgen van de opkomst van China voor mondiale machtsverhoudingen.

Minke Meijnders is Research Fellow bij Instituut Clingendael. Zij houdt zich bezig met internationale veiligheidskwesties, zoals maritieme veiligheid, terrorisme en vredesoperaties.

Peter van Bergeijk is hoogleraar Internationale Economie en Macroeconomie aan het International Institute of Social Studies en is lid van het Analistennetwerk Nationale Veiligheid.

Clingendael Institute

P.O. Box 93080

2509 AB The Hague

The Netherlands

Email: info@clingendael.nl

Website: http://www.clingendael.nl

Technische realisatie & vormgeving

Textcetera, Den Haag