Events

Russia & Eastern Europe

Clingendael Leest: Gronings Goud van Wendelmoet Boersema
25 Apr 2022 17:00 - 18:00
Source: Kunstwerk Het Andere Monument van Karel Buskes. Het monument moet aandacht vestigen op de aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning / Sicco2007, Flickr
Introduction

Graag nodigen we je uit voor de tweede editie van ‘Clingendael Leest’ op 25 april in Het Nutshuis in Den Haag met Wendelmoet Boersema, slavist, adjunct-hoofdredacteur van Trouw en auteur van het boek Gronings Goud: over de macht van het gas en de rol van Rusland.


Het conflict in Oekraïne vestigt de aandacht wederom op het Groningse ‘goud’, het gas dat de Nederlandse afhankelijkheid van Rusland zou kunnen verminderen. Wat is de geschiedenis achter de barsten en de breuken waaronder de provincie Groningen zo te lijden heeft?

In het boek volgen we de auteur op haar fascinerende tocht langs Groningse akkers en Siberische gasvelden, van Gasunie tot Gazprom. Op deze bijeenkomst gaan we ook in op de actualiteit.
 
Sluit aan bij een gesprek over haar boek, onder leiding van Bob Deen, Senior Research Fellow en Coördinator Russia & Eastern Europe Centre van Instituut Clingendael. Samen met Clingendael Research Fellow Adája Stoetman schreef hij eerder al een review over Boersema’s boek.

We sluiten de bijenkomst af met een borrel.
 
Lees je met ons mee?

Bestel het boek hier

Dit evenement is de tweede editie van de 'Clingendael Leest' serie, waarin toonaangevende boeken over internationale onderwerpen worden geïntroduceerd aan het grote publiek.