Events

Security and Defence

De ontwikkeling van dodelijke autonome wapens
30 Sep 2019 16:30 - 19:00
Source: Cpl. John A. Hamilton Jr., US Department of Defense
Introduction

Dit event wordt georganiseerd door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken. Danny Pronk is één van de sprekers en Jan Rood moderator. Klik hier voor tickets. Toegang is gratis. 

Don’t be evil: de rol van de high tech sector bij de ontwikkeling van dodelijke autonome wapens

Op 30 september a.s. organiseert het Nederlands Genootschap Internationale Zaken (NGIZ) een bijeenkomst n.a.v het rapport van vredesorganisatie Pax for Peace 'Don’t be evil?' over het gevaar van kunstmatige intelligentie (AI) als militaire technologie. Dit rapport werd in augustus jl. door PAX aangeboden aan de Verenigde Naties. In het rapport wordt ingegaan op de ‘heel zorgwekkende’ wijze waarop Amerikaanse techbedrijven in samenwerking met de overheid (o.a. het Amerikaanse ministerie van defensie) betrokken zijn bij de ontwikkeling en toepassing van technologie voor zogeheten autonome wapensystemen, ook wel bekend als ‘killer robots’.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen, welke bedrijven zijn hierbij betrokken, wat betekent dit voor de inzet van geweld door staten, en dienen hier internationaal afspraken over gemaakt te worden? Dit zijn enkele van de vragen die we op 30 september zullen bespreken.

Sprekers

Het thema zal worden ingeleid door Frank Slijper, mede-auteur van het rapport en bij PAX projectleider wapenhandel. De discussie zal worden geopend door Danny Pronk, Senior Research Fellow (Security) bij Instituut Clingendael. De bijeenkomst zal worden voorgezeten door Jan Rood, voorzitter NGIZ.

Aanmelden

Je bent van harte welkom op 30 september. Toegang is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden

Volg @DannyPronk2 en @Clingendaelorg op Twitter.