Events

Europe in the World

De wereld volgens China
21 Oct 2019 19:00 - 21:00
Introduction

Het event wordt georganiseerd door Haagsch College in Nieuwspoort in Den Haag. Ties Dams (Associate Fellow van het  Clingendael China Centre) neemt je mee in de 'Wereld Volgens China'. Ga voor tickets naar Nieuwspoort.

Wat willen de Chinese machthebbers met ons?

Het Westen vreest China. De VS voert een keiharde handelsoorlog met het land en Chinese technologie wordt verboden. De angst is groot: Gaat China ons economisch domineren? Ons massaal bespioneren? Onze vrijheden beperken?

Hoe terecht is die angst? In De wereld volgens China legt Ties Dams uit wat de Aziatische grootmacht nu echt wil. Nederland, de EU en andere landen formuleren allemaal hun eigen China-strategie. Maar begrijpen wij China eigenlijk wel? Dams leert je in dit college met Chinese ogen naar de wereld kijken.

Met president Xi heeft het land haar meest autoritaire leider sinds Mao. En Xi heeft grote ambities. Maar kan hij die ook waarmaken? In dit college ontleed Dams aan de hand van heldere voorbeelden de kracht en zwaktes die China’s kijk op de wereld bepalen.

China-expert & presentator

Ties Dams is Associate Fellow van het Clingendael China Centre, schreef De Nieuwe Keizer over Xi Jinping en geeft college aan  de Universiteit van Amsterdam. De wereld volgens China wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Tickets

Je bent van harte welkom op maandag 21 oktober in Nieuwspoort, de bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Koop hier je tickets.

Ties Dams tijdens Talking China Strategy op 3 juni

Eerder in het jaar organiseerden we het evenement Talking China Strategy waarin onder andere Ties Dams een van de experts was. Bekijk zijn pleidooi over universele waarden en hoe de Chinese staat hiermee omgaat.