Events

Europe and the EU

EP2019: Wat valt er te kiezen?
17 May 2019 15:30 - 17:30
Source: @Idris van Heffen
Introduction

Dit publieksevent organiseren we in samenwerking met Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) en het Liaisonbureau van het Europees Parlement.

Meld je aan via deze link.

‘Deze keer is het niet genoeg om te hopen op een betere toekomst: deze keer moeten we er allemaal de verantwoordelijkheid voor nemen.’ #Ikstemdezekeer

Tijdens de komende Europese verkiezingen staat veel op het spel. Hoe willen politici het hoofd bieden aan de immense uitdagingen waar de unie voor staat – zoals asiel en migratie, veiligheid en defensie, sociaaleconomische ongelijkheid, klimaat en de huidige geopolitieke ontwikkelingen? Toch is er weinig interesse voor de Europese verkiezingen, al helemaal onder jongeren.

Nu denk je misschien, stemmen: lekker belangrijk, of waarom zou ik gaan? Ongeveer 375 miljoen mensen zijn stemgerechtigd in Europa. Jij bent een van deze 375 miljoen mensen. In 2014 stond het bestaansrecht van de EU nog ter discussie, deze keer is het de vraag welke richting onze Unie opgaat: wat gaat de EU doen? Plus het kan niet zo zijn dat jij, jong, wild & free, het eens bent met alles wat er om je heen gebeurt. Leuk die open grenzen tijdens je vakantie en de Erasmusbeurs die je krijgt als je een half jaar in het buitenland 'studeert', maar de Unie is meer.

Door de onderwerpen concreter te maken en uit te leggen zorgen wij dat jij op 23 mei goed voorbereid naar de stembus kan voor de #EP2019. Dus meld je hier aan en laat je informeren over jouw stemrecht. 

Programma

  • 15.30: Inloop
  • 16.00: Welkom door Jan Rood
  • 16.05: Experts over het belang van de Europese verkiezingen (Adriaan Schout & Hedwich van der Bij (Instituut Clingendael), Koen Blankenstijn (Liaisonbureau Europees Parlement)
  • 16.45: Politiek debat met vertegenwoordigers van politieke jongerenverenigingen (PvdA, Groen Links, D66, VVD en CDA)
  • 17.30: Borrel

Wil je alvast wat context hebben bij de thema's die spelen tijdens de verkiezingen? Bezoek ons #EP2019 platform, lees het dossier in ons Magazine & houd Facebook,Twitter en LinkedIn in de gaten. 
Make voting great again! #EP2019

Meld je aan via deze link