Events

Foreign Affairs Barometer

NL Kiest - Het Grote Clingendael Buitenlanddebat
11 Mar 2021 20:15 - 21:30
Introduction

Dit debat in Zoom wordt georganiseerd met medewerking van het Algemeen Dagblad, mediapartner van de Clingendael Buitenland Barometer. Meld je hier aan.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Met: Bente Becker (VVD), Martijn van Helvert (CDA), Kati Piri (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Sjoerd Sjoerdsma (D66).

Als het gaat om de veiligheid van Nederland en Europa maken Nederlanders zich de meeste zorgen over migratie, de opkomst van China en klimaatverandering. Dit blijkt uit recent opinieonderzoek van Instituut Clingendael onder ruim 9.200 Nederlanders. Hoe willen de verschillende politieke partijen tegemoet komen aan deze zorgen? En hoe moet het buitenlands- en veiligheidsbeleid van Nederland er uit gaan zien?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hans Nijenhuis, hoofdredacteur AD, zal de avond aftrappen en afsluiten. De politici worden uitgedaagd door Clingendael directeur Monika Sie en senior onderzoeker Rem Korteweg. Het publiek doet volop mee door tijdens de avond vragen te stellen. Ook kun je van tevoren, bij aanmelding, al een vraag indienen.

Wil je het debat alleen kunnen volgen? Dat kan op het Clingendael YouTube kanaal (geen vraagmogelijkheid).

Meld je snel aan, want vol = vol

Meld je aan via deze linkNa aanmelding ontvang je direct de toegangslink en het wachtwoord voor het debat in Zoom. Op 11 maart ontvang je nog een reminder. Graag tot dan!