Events

Russia & Eastern Europe

REKA Conferentie 2022: Een nieuwe realiteit in Oost-Europa
28 Jun 2022 14:00 - 15:30
Source: rekanetwork.org
Introduction

Op 28 juni organiseert de Rusland en Oost-Europa Kennisalliantie (REKA) zijn jaarlijkse conferentie Een nieuwe realiteit in Oost-Europa. Samen met experts van kennisinstellingen, de overheid en media in Nederland in gesprek over deze nieuwe realiteit. Want wat zijn de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne voor beide landen, Europa als geheel en Nederland in het bijzonder? 

Via de chatbox kun je vragen stellen aan de sprekers.

14:00 Opening

  • Opening door Bob Deen, Hoofd REKA, Instituut Clingendael
  • Tussenbalans door Erica Schouten, Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Q&A

14:30 Plenaire sessie: De toekomstige relatie tussen de EU en Oekraïne

  • Moderatie: Geert Jan Hahn, BNR Nieuwsradio
  • Jan Marinus Wiersma, Instituut Clingendael
  • Antoaneta Dimitrova, Universiteit Leiden
  • Jaap Frederiks, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Over Reka

REKA is een in 2021 gelanceerd initiatief dat tot doel heeft de aanwezige kennis in Nederland over Rusland en Oost-Europa uit te bouwen, publiek inzichtelijk te maken en beschikbaar te stellen voor de Nederlandse overheid. ‘REKA’ - Russisch voor rivier - slaat dan ook op de stroom van kennis die dit netwerk beoogt op gang te brengen. Daarvoor onderhoudt REKA een intensieve samenwerking met kennisinstituten, media en andere organisaties binnen Nederland die zich met de regio Rusland en Oost-Europa bezighouden.

Het kennisnetwerk wordt gefinancierd door het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het secretariaat wordt gevoerd door een consortium bestaande uit Instituut Clingendael en Raam op Rusland, geleid door respectievelijk Bob Deen en Hubert Smeets.