Events

Foreign Affairs Barometer

Welke opvattingen hebben Nederlanders over Europa?
03 Jun 2024 20:00 - 22:00
Source: The Colosseum is lit up in the colours of the EU flag / Reuters
Introduction

Op maandag 3 juni komt Instituut Clingendael naar Bibliotheek Hengelo Stad voor een boeiende lezing en discussie. Tijdens deze bijeenkomst zal Monika Sie, directeur van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen, ingaan op actuele geopolitieke ontwikkelingen en de rol van Europa daarin. Ook wordt de nieuwste Buitenland Barometer peiling besproken, waarin Nederlandse opvattingen over de EU aan bod komen.

Europese speelbal

Is Europa een speelbal in de geopolitiek of kan het ook een speler worden? Wat is daarvoor nodig? En verwachten en willen Nederlanders ook dat de Europese Unie hier een belangrijke rol in speelt? Wat vinden Nederlanders bedreigend in de internationale ontwikkelingen, en wat geeft hun hoop?

Interactieve lezing

In deze interactieve lezing gaat Monika Sie, directeur van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen en oud-leerling van de Bataafse Kamp in Hengelo, graag met je in gesprek. Ze gaat in op de grote veranderingen in de wereld en in het politieke landschap in Westerse democratieën.

We krijgen een inkijkje in de nieuwste Buitenland Barometer peiling die Clingendael heeft gedaan naar opvattingen van Nederlanders over de EU in de aanloop naar de Europese verkiezingen. En hoe denken de Hengeloërs hier over?

Aanmelden

De lezing is gratis bij te wonen, maar in verband met een maximaal aantal beschikbare plaatsen willen we je vragen je van tevoren aan te melden. Meld je hier aan.