News

73e Leergang Buitenlandse Betrekkingen na de zomer van start
07 May 2018 - 12:41
Source: the Clingendael Institute

Leergang Buitenlandse Betrekkingen: “Een betere voorbereiding had ik niet kunnen hebben!” 

De Leergang Buitenlandse Betrekkingen (LBB) biedt in 12 weken alles wat je moet weten over de hot topics binnen de internationale context. Wil jij je vaardigheden aanscherpen zodat je goed voorbereid kunt starten aan of doorgroeien in een internationale carrière? Dan is de aankomende LBB zeker iets voor jou. Het intensieve programma bereidt je goed voor op een carrière in een internationale omgeving.

Op 12 september gaat de 73e LBB van start. Samen met experts uit de academische wereld, NGO’s, de overheid en het bedrijfsleven verdiep en verbreed je je kennis over de belangrijke thema’s van deze tijd, zoals  Europese samenwerking, duurzame groei en internationale veiligheid. Stan Cortenbach, deelnemer aan de LBB van 2017: “Tijdens mijn werk kan ik in de praktijk gebruik maken van wat ik tijdens de leergang heb geleerd.  De leergang is een combinatie van inhoudelijke politieke discussies en focus op persoonlijke ontwikkeling. Ook krijg je toegang tot een enorm netwerk. Dankzij de contacten die ik via Clingendael heb opgedaan, kon ik direct na afloop van de leergang bij de Oostenrijkse ambassade in Den Haag aan de slag als politiek adviseur. Een betere voorbereiding op mijn huidige werk had ik niet kunnen hebben.”

De LBB staat open voor professionals die een verdiepingsslag willen maken of zich oriënteren op een nieuwe baan binnen de internationale betrekkingen. Voor meer informatie over de opleiding, neem contact op met Suzanne Oosterwijk. Direct inschrijven kan hier.  

Clingendael biedt daarnaast een select aantal ambitieuze, pas-afgestudeerden de mogelijkheid om met een beurs aan de Leergang deel te nemen. Ben je pas afgestudeerd of studeer je binnenkort af? Kijk dan of je in aanmerking komt voor een beurs voor deelname aan de LBB.