Academy

Diplomatic practice

Cursus Internationale Politiek (CIP)
Source: Koninklijk werkbezoek in China. © Ministerie van Buitenlandse Zaken / Flickr
Training type
Open Registration Courses
Training category
Diplomatic practice
Training location
The Hague
Training data
4 Oct - 22 Nov 2021
Course language
Dutch
Course price
€745,-
Introduction

De Cursus Internationale Politiek is helaas vol. Schrijf je in voor de wachtlijst. Zodra een plek vrijkomt nemen we contact met je op. 

Hoe zien de nieuwste politieke ontwikkelingen er in de wereld uit? Wat voor geopolitieke consequenties kunnen veroorzaakt worden door acties in de energiesector? Welke dreigingen gaan uit van cyberoperaties? Hoe ziet de EU eruit na de Brexit – als die er al komt? En hoe gaat NL/EU om met China? De cursus ‘International Politics (CIP)’ behandelt deze vraagstukken en biedt cursisten de uitgelezen kans om in een korte tijd kennis te maken met internationale politieke kwesties. Door casusstudies worden inzichten verworven op het gebied van de huidige internationale ontwikkelingen.

Acht maandagmiddagsessies

Tijdens acht maandagmiddagsessies (14.00-16.45) zullen de belangrijkste thema‘s op het gebied van internationale politieke kwesties besproken worden. Door deel te nemen aan deze sessies, vergaren deelnemers de kennis die nodig is om te participeren in discussies over internationale politieke kwesties en om het nieuws hierover in een bredere context te plaatsen. De data zijn 4, 11, 18, 25 oktober en 1, 8, 15 en 22 november.

Ingangseisen
Deze cursus is voor iedereen die interesse heeft in de huidige internationale politieke ontwikkelingen, er zijn dus geen vereisten voor deelname.

De CIP is populair en telt een maximum aantal deelnemers van 20: registreer dus tijdig!

Leerdoelen
Deelnemers kunnen na deze cursus:
- De belangrijkste thema‘s, personen en organisaties in de internationale politiek analyseren
- De belangrijkste trends in internationale politiek benoemen
- Internationale politieke ontwikkelingen in een bredere context plaatsen

Methode
Tijdens deze cursus ontmoet je onze toonaangevende onderzoekers, experts en opinieleiders. Tegelijkertijd kom je in contact met gastsprekers en praktijkdeskundigen uit de beleidswereld. Sprekers uit voorgaande cursussen waren bijvoorbeeld: Tony van der Togt (Rusland expert), Willem Post (US expert), Prof. Dr. Jan Rood (EU expert) en Sico van der Meer (Cyber security expert). De onderwerpen worden geïntroduceerd en uitgediept door de vakspecialisten en afgesloten met een discussie. Daarnaast geven onze Clingendael experts een korte introductie over methoden zoals ‘scenario planning‘.

Clingendael Academy biedt deelnemers toegang tot onze online leeromgeving: Moodle. Hier vindt u o.a. studiematerialen die u vooraf of achteraf kunt bestuderen.

Overige informatie
Voor deze cursus is geen voorbereiding vereist. De totale studielast bestaat uit de acht halve dagsessies en een soortgelijke tijdsinspanning voor het doorlezen van artikelen. Er wordt namelijk van u gevraagd om, voorafgaand aan bepaalde sessies, een aantal artikelen door te lezen.

Alle deelnemers ontvangen een certificaat aan het einde van de cursus.

U komt in aanmerking voor 10% korting als u zich met 5 of meer personen van dezelfde organisatie aanmeldt. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze cursus.

Wachtlijst

Reserveer een plekje voor de wachtlijst Cursus Internationale Politiek georganiseerd in oktober en november 2021.
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Als je van gedachten verandert kan je je altijd uitschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief via de link in de footer van je email. We behandelen je infomatie zeer zorgvuldig. Voor meer informatie over ons privacybeleid, ga naar onze website. Door het vakje aan te vinken ga je akkoord met het verwerken van jouw informatie volgens ons privacybeleid.