Academy

Diplomatic practice

Cursus Internationale Politiek (CIP)
Source: G7 Summit Family Photo, Pool for Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via Reuters Connect
Training type
Open Registration Courses
Training category
Diplomatic practice
Training location
The Hague
Training data
3 Oct 2022 13:00
Course language
Dutch
Course price
€945,-
Introduction

Hoe zien de nieuwste politieke ontwikkelingen er in de wereld uit? Wat voor geopolitieke consequenties kunnen veroorzaakt worden door het smelten van de Noordpool? Gaat de EU er radicaal anders uitzien als gevolg van Eurobonds? Is er nieuw momentum voor internationale klimaat en gezondheid verdragen? En hoe gaat het Westen in de toekomst om met China?

De cursus ‘International Politics (CIP)’ behandelt deze vraagstukken en biedt cursisten de uitgelezen kans om in een korte tijd kennis te maken met internationale politieke kwesties. Door casusstudies worden inzichten verworven op het gebied van de huidige internationale ontwikkelingen.

Acht middagsessies

Tijdens acht maandagmiddagsessies (13.00-17.00 uur) zullen de belangrijkste thema‘s op het gebied van internationale politieke kwesties besproken worden. Door deel te nemen aan deze sessies, vergaren deelnemers de kennis die nodig is om te participeren in discussies over internationale politieke kwesties en om het nieuws hierover in een bredere context te plaatsen. De data in 2022 zijn:

  • 3, 10, 17, 24, 31 oktober

  • 7, 14 en 21 november

Ingangseisen

Deze cursus is voor iedereen die interesse heeft in de huidige internationale politieke ontwikkelingen, er zijn dus geen vereisten voor deelname.

De CIP is populair. De eerste twee edities van 2022 zijn al uitverkocht. Het maximum aantal is 20: registreer dus tijdig!

Leerdoelen

Deelnemers kunnen na deze cursus:

  • De belangrijkste thema‘s, personen en organisaties in de internationale politiek analyseren

  • De belangrijkste trends in internationale politiek benoemen

  • Internationale politieke ontwikkelingen in een bredere context plaatsen

Methode

Tijdens deze cursus ontmoet je onze toonaangevende onderzoekers, experts en opinieleiders. Tegelijkertijd kom je in contact met gastsprekers en praktijkdeskundigen uit de beleidswereld. De onderwerpen worden geïntroduceerd en uitgediept door de vakspecialisten en afgesloten met een discussie. Daarnaast geven onze Clingendael experts veel interactieve en praktische workshops over methoden zoals ‘scenario planning‘ en ‘digital diplomacy’.

Clingendael Academy biedt deelnemers toegang tot onze online leeromgeving: Moodle. Hier vindt u o.a. studiematerialen die u vooraf of achteraf kunt bestuderen.

Overige informatie

Voor deze cursus is geen voorbereiding vereist. De totale studielast bestaat uit de acht halve dagsessies en een soortgelijke tijdsinspanning voor het doorlezen van artikelen. Er wordt namelijk van u gevraagd om, voorafgaand aan bepaalde sessies, een aantal artikelen door te lezen.

Alle deelnemers ontvangen een certificaat aan het einde van de cursus.

Je komt in aanmerking voor 10% korting als u zich met 5 of meer personen van dezelfde organisatie aanmeldt. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

CIP zomereditie 2022

Clingendael organiseert dezelfde cursus van mei t/m juli in 2022. Deze cursus is op dit moment vol. Mocht iemand uitvallen, dan zou je aan deze editie kunnen meedoen. Meld je aan via de wachtlijst. De data zijn op maandag 23 en 30 mei, 7 (dinsdag), 13, 20 en 27 juni, 4 en 11 juli.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze cursus.

Meld je snel aan

Register for the course International Politics at the Clingendael Institute. After submission you will receive a confirmation email.
Training data
Title
Dutch Speaking
If applicable
If applicable
Would you like to sign up for our weekly newsletter?
You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us. We will treat your information with respect. For more information about our privacy policy please visit our website. By clicking above, you agree that we may process your information in accordance with these terms.
General terms and conditions
By checking this box, you agree with our general terms and conditions.
General Terms and Conditions - Article 5

Please note that prior payment is a condition for participation